3DZug treinset Rheingold 1962

Beschrijving:   Het was het Duitse equivalent van de beroemde Orient Express - de exquise Rheingold. De Duitse Reichsbahn introduceerde deze luxetrein reeds in 1928, beloofde zijn illustere passagi...

Artikelnummer

18 

EAN

 

€ 25,95
Prijs per stuk

Voorraad : 12

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 25
Aantal: 
Bestellen

Beschrijving:
 
Het was het Duitse equivalent van de beroemde Orient Express - de exquise Rheingold. De Duitse Reichsbahn introduceerde deze luxetrein reeds in 1928, beloofde zijn illustere passagiers maximaal comfort en liet niets te wensen over. Het begon zijn reis in Hoek van Holland en passeerde het Rheintal voordat het zijn bestemmingen in Zwitserland bereikte.
In 1960 heeft de Deutsche Bundesbahn uiteindelijk nieuw rollend materieel besteld voor de traditionele Rheingold. Net als zijn vooroorlogse voorganger, is de nieuwe trein ontworpen om alle andere treinen in comfort en stijl te verslaan en een kruissnelheid tot 160 km / h mogelijk te maken. Met ingang van de zomerdienstregeling in 1962 begon deze ongeëvenaarde trein met een unieke koepeltrein en compartiment- en hoge-capaciteitsbussen eindelijk aan service. Tegenwoordig wordt het beoordeeld als een van de bekendste touringcars ooit. Een andere indrukwekkende innovatie was de diner-coach, een zogenaamde "Buckel-restauratiewagen" - met een keuken met twee verdiepingen.


 

Geen reviews gevonden.

Alle bundels met dit artikel:

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.