TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn
TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn TSG Ruebeland Bahn
TSG Ruebeland Bahn
1 Review | Review toevoegen
Hellingen tot 60 ‰, een eigen energiesysteem, een speciaal voor de lijn ontwikkelde locomotief en interessante operationele processen. Met al deze dingen kan alleen de...

Artikelnummer

TSG-0005

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 25

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 29
Aantal: 
Bestellen
 
Hellingen tot 60 ‰, een eigen energiesysteem, een speciaal voor de lijn ontwikkelde locomotief en interessante operationele processen. Met al deze dingen kan alleen de Rübeland-spoorlijn (oorspronkelijk bekend als de "Harz-spoorlijn") onvermijdelijk in gedachten komen.

Op 1 november 1885 reed de eerste goederentrein

op de Rübelandbahn. Met deze dag begon de unieke geschiedenis van een route, want je zult het tot op de dag van vandaag geen tweede keer vinden in het Duitse spoorwegnet. De Rübelandbahn van Blankenburg naar Königshütte (Harz) schreef verschillende technische geschiedenis en is met zijn "eilandexploitatie" tot op de dag van vandaag nog steeds een bijzonder juweel van spoorweggeschiedenis in Duitsland.

De tijdsperiode die in Train Simulator wordt getoond,
is waarschijnlijk de meest interessante die het circuit heeft meegemaakt. In de DDR-tijd was de Rübelandbahn een economisch belangrijke lijn en vroeg veel van machinisten en materiaal. Van de ongeveer 30 kilometer spoor is ongeveer de helft in bochten. Steile stukken en een haarspeldbocht maken de route zelfs voor ervaren machinisten een uitdaging. De belangrijkste taak van de route was om de producten van de erts-, kalk- en houtindustrie ter plaatse in Blankenburg samen te brengen om ze door de DDR te vervoeren.

Omdat aan het begin van de elektrificatie al duidelijk was dat de lijn heel lang een eilandspoorlijn zou blijven zonder elektrische aansluiting op de rest van het

spoornet, werd gekozen voor een onconventionele vorm van elektrificatie, die vanuit het lokale elektriciteitsnet kon worden geleverd. De voeding met de gebruikelijke 15 kV en 16,6 Hz zou te tijdrovend zijn geweest. Er werd gekozen voor een systeem met 25 kilovolt en 50 Hz. Speciaal voor deze route en het speciale stroomsysteem is de 6-assige 251-serie ontwikkeld. Zo werden de oude en niet meer voldoende sterke stoomlocomotieven vervangen. In totaal werden 15 locomotieven gebouwd, waarvan er eind 2004 11 in dienst waren op de Rübelandbahn. Ze zijn gebaseerd op de 211- en 242-serie, ook wel "houten scooters" genoemd.

Ervaar in treinsimulator een betoverende en liefdevol ontworpen route,

die zich in de periode van de voormalige DDR bevindt. Beheers de hellingen en bedien de unieke haarspeldbocht met behulp waarvan de zware kalktreinen naar hun bestemming worden gebracht.Spoorkarakteristieken en voertuigen omvatten:
 • Track lengte van ongeveer 30 kilometer en een totale lengte van alle tracks van ongeveer 100km
 • Veel gedetailleerde stations en haltes
 • Talrijke replica industriële installaties met begaanbare rupsbanden
 • Gedetailleerde replica van de omgeving met typische DDR-gebouwen en voertuigen
 • Zeer gedetailleerde replica bovenleiding
 
 • DR 251 serie, in 4 verschillende uitvoeringen in groen-grijs-zwart met rode draaistellen, Bordeaux rood met grijze draaistellen, smalle en brede sierstrepen in beige. De locomotieven zijn uitgerust met bijpassende dynamische nummers.
 • Slmmp Kalkkübelwagen van de DR met diverse vervuilingswielen (in totaal 7 uitvoeringen inbegrepen)
 • G Buna tankwagen van de DR in 6 verschillende varianten met verschillende lakafwerkingen
 • Bghw personenauto (4-assige Rekowagen) in drie kleurvarianten
 • Ks platte wagen, in 5 verschillende uitvoeringen met elk 3 verschillende ladingen
 • Zik acid pot trolley met remplatform
 • G Kübelwagen met remplatform
 • Gbs huifkar, in 6 verschillende kleurvarianten
 • Es 025 open goederenwagon, in 3 verschillende kleurvarianten met elk 5 verschillende ladingen
 • DR woonwagen, in 3 verschillende kleurvarianten
 
Eisen:
Train
Simulator 2019 (64bit)Besturingssysteem: Microsoft Windows 7 / 8 / 10 (64bit)
Processor: Quad-core CPU met 3,5 GHz
Geheugen: 8 GB RAM
Graphics: 1 GB VRAM, DirectX 9.0c
Vrije ruimte op de hardeschijf: 1 GB
64 bit-modus voor gegarandeerde uitvoering
EU AssetPack

 

Sorteren op:

Simon - 09-05-2023 19:02

Dit is werkelijk een juweel van een Route.
De oorspronkelijke MSTS-versie was al legendarisch, dus ik was een beetje sceptisch of dat niveau in TS weer gehaald zou worden. En jazeker, met glans !
De omgeving is super rijk gedetailleerd en sfeervol, alles past bij elkaar qua tijdperk en landelijk gebied. Door de vele hoogteverschillen kan je heerlijk echt machinistenwerk verrichten, je moet blijven opletten. De treinen reageren volledig natuurlijk en realistisch, zowel qua besturingsgedrag als de bijbehorende geluiden. De opdrachten zijn gevarieerd en realistisch en ik hoop dat er nog vele bijkomen.
Met dank aan de initiatiefnemers !

Trainsim2017.nl Webshop